Wednesday, July 29, 2015

Melaka ada padang pasir secantik Mesir ??!!

Hi peeps,

Korang ada teringin tak nak ke Mesir? naik unta, jalan-jalan di padang pasir dengan pakai sunglasses. How cool dapat amik gambar ditengah-tengah padang pasir. Lagi cool amik gambar ditengah-tengah padang pasir sambil duduk atas jeep dengan pakai spec Rayban. Hehehehe.. Dapat bayangkan tak. Time tu jangan fikir panas. Fikir nak nampak cool and amik gambar tahap epik.

Bagi yang ada bajet tu boleh la merasa naik kapal terbang terus pergi ke Mesir. Tapi bagi yang tiada bajet tu macam mana?????

Hahhhhh..................................
Jangan cepat kecewa, sebab tak payah pergi jauh-jauh kalau nak bergambar kat tengah-tengah padang pasir. Pakat mai datang Melaka. Apa orang kata, historical city of Malacca? Yezza!!! Melaka Bandaraya Bersejarah. Korang xpayah nak buat passport nak beli tiket kapal terbang. Dalam Malaysia pun dah ada padang pasir. Korang boleh google je kat google map lokasi padang pasir kat Melaka ni.

Google map ke Padang Pasir, Pantai Klebang
Memang feel macam berada di Mesir la. Lagi cun dekat dengan Pantai Klebang dan pantai Puteri. So lepas bergambar di padang pasir, boleh pula bergambar di pantai. Lepas tu boleh jugak berenang. Best kan? 

Siap bergambar dan mandi-mandi, isi perut pula di restoran yang memang terkenal. Kalau sampai Klebang, memang tak lengkap kalau tak singgah ke Coconut Shake Klebang. Memang terangkat sedut coconut shake Klebang. Actually, bukan ada coconut shake je, kopok lekor, kuih muih dan nasi lemak pun ada. semuanye memang sedap-sedap. Gerenti la!!!! Jangan dilupakan juga kuih keria Limbongan

Coconut Shake Klebang
Kuih Keria Limbongan
Me berkesempatan juga pergi kat padang pasir ni. Secara kebetulan je singgah ke situ. Tanpa bawa kamera. So kena la pakai kamera telefon pintar (telefon murah, so gambar xberapa cantik). Korang kalau nak datang, prepare la bawa kamera DSLR atau compact camera. Tapi jangan lupa cas.

Ok lah korang tengok gambar yang Me sempat ambil masa datang ke padang pasir Pantai Klebang.

#Padang pasir, Pantai Klebang

#Padang pasir, Pantai Klebang

#Padang pasir, Pantai Klebang

#Padang pasir, Pantai Klebang

#Padang pasir, Pantai Klebang

#Padang pasir, Pantai Klebang

#Padang pasir, Pantai Klebang

No comments:

Post a Comment

StatCounter